Як змінився рейтинг Зеленського після звільнення Залужного: з'явилися результати опитування

Рейтинг Залужного серед українців залишається високим

Після того, як відбулась відставка Валерія Залужного з посади головнокомандуючого ЗСУ, рівень довіри до глави держави Володимира Зеленського знизився до 60%. При цьому, новому головнокомандуючому Сирському довіряє тільки 40%.

Про це говорить статистика нового соцопитування від КМІС. Згідно з ним, у лютому 2022 року, на початку повномасштабної війни Зеленському довіряли 90% українців. Зараз, через два роки, цей показник становить вже 65%. Відразу після відставки Залужного, рівень довіри знизився ще на 5 процентів до 60%.

Ще соціологи інформують, що новому головнокомандувачу Сирському довіряє 40%, не довіряє – 21%, а 4% ще не визначились.Як і далі, рейтинг Залужного серед мешканців країни лишається високим. Він на першому місці за рівнем довіри з результатом 94%.

При цьому, рейтинг військово-політичного керівництва України серед українців є таким:

В першу трійку входить Залужний, Буданов та Зеленський. Але, різниця рейтингів Залужного та Зеленського станом на початок лютого (до відставки Залужного) становила 30%.

В антирейтингу лідирує екс-радник голови ОП Олексій Арестович.

До того ж в країні продовжує знижуватись кількість тих, хто вважав, що справи йдуть в правильному напрямку, і порівнюючи з груднем 2023 року, тепер вперше більше тих, хто вважає, що напрямок справ є неправильний. Зокрема, у грудні 2023 року 54% вважали напрямок справ правильним, а тепер показник зменшивсь до 44%. При цьому, з 32% в кінці 2023 року до 46% у лютому цього року з’явилось більше тих, хто каже, що напрямок справ є неправильний.

"Проведення опитування припало на період відставки В. Залужного. У період 5-8 лютого (до відставки) було проведено 874 інтерв’ю, потім у період 9-10 лютого (після відставки) було проведено 328 інтерв’ю. На початок лютого, як було показано вище, В. Зеленському довіряли загалом 64%, проте питання, як відставка вплинула на показники довіри. Нижче можна подивитися, скільки українців довіряли В. Зеленському в різні періоди", — стверджують автори опитувань.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Залужний прокоментував отримання звання Героя України