Як відреагував ЄС на план перемоги: відповідь Зеленського

Президент наголосив, що більшість країн ЄС підтримують план перемоги України

Більшість лідерів Євросоюзу підтримала український план перемоги. Україна та європейські партнери працюватимуть над ним. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву за підсумками участі в засіданні Євроради зробив президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні у нас була дуже продуктивна розмова з усіма членами ЄС. З усіма колегами. 18 із них коментували план перемоги. І я дуже вдячний, що в мене була закрита частина розмови з союзниками і після нашої дуже відвертої розмови в принципі більшість тих, хто виступав, були повністю на стороні підтримки плану перемоги", – заявив Володимир Зеленський.

Президент висловив подяку за те, що зміг подати деталі плану в ЄС.

"Я радий, що наші команди працюватимуть далі", - сказав глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія отримує військову допомогу з Ірану та Північної Кореї, а Китай допомагає РФ затягувати війну проти України. Таку заяву під час виступу у Єврораді зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави заявив, що Росії потрібно більше сил, а диктатор Володимир Путін готує підкріплення для продовження війни, а не її припинення.

За словами Зеленського, Путін хоче наступного року зрівнятися з виробництвом боєприпасів у країнах ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – партнери з НАТО врахували План перемоги , який розробив та презентував офіційний Київ. Але багато аспектів такої ініціативи досі потрібно обговорити. Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє "Associated Press".