Володимир Зеленський забезпечить обов'язками першу леді

Володимир Зеленський вважає, що перша леді повинна мати свою власну сферу відповідальності

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його стосунки з дружиною стали значно міцнішими за час його перебування на цій посаді. При цьому він поскаржився, що часто людям не вистачає елементарної ввічливості і вони бувають несправедливо грубі з Оленою. Саме тому він має намір представити закон, який буде регулювати інститут першої леді. Про це глава держави повідомив виданню "Українська правда" під час свого перебування в Хмельницькій області.

Говорячи про конкретні випадки неетичної поведінки стосовно своєї дружини, Володимир Зеленський згадав про історію з лікарем, який повівся грубо стосовно першої леді. Президент розповів, що його дружина писала листи підтримки лікарям, які захворіли коронавірусом. Один із них відреагував досить грубо. Якийсь чоловік запитав: "Що це за листи? Де мої 300 відсотків?". Під цим числом малася на увазі надбавка лікарів, які лікують хворих коронавірусом. Тим не менш, за словами президента, цей чоловік не міг їх отримати, оскільки заразився Covid-19, не займаючись лікуванням пацієнтів.

Президент підкреслив, що перша леді не може призначати і регулювати зарплати і тому подібних питань до неї бути не повинно. Саме тому, на думку президента, і повинен існувати закон, який би регулював повноваження і діяльність першої леді, щоб в майбутньому подібних питань до неї не виникало. При цьому Володимир Зеленський підкреслив, що перша леді неодмінно повинна мати обов'язки.

Як повідомляло видання "Коментарі", перша леді несподівано зізналася в любові, але не Володимиру Зеленському.