У Зеленського відреагували на скандальну статтю The Economist про конфлікт президента із Залужним

Подоляк зазначив, що це твердження не відповідає дійсності, але ця тема є вкрай вигідною для опонентів

The Economist опублікував статтю про те, що між президентом Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Залужним є конфлікт. У матеріалі йдеться про "тріщини" між військовим і політичним керівництвом країни, автори стверджують, що стосунки між Зеленським та Залужним стали "жахливими".

ЗМІ, посилаючись на "високопоставлене джерело в уряді" пише, що конфлікт був "передбачуваним" результатом контрнаступальної операції, що "пішла не за планом" і зараз ведеться звинувачення щодо того, хто винен у невдачі.

"Політики кажуть, що їхні генерали – бовдури, вишколені в Радянському Союзі. А генерали кажуть, що політики - бовдури, що заважають своїм втручанням. У перемоги багато батьків, але ніхто не хоче виховувати тупикову ситуацію",- йдеться у статті.

Радник ОП Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net заявив, що ці твердження, що є в статті The Economist не відповідають дійсності.

"Ні, це взагалі не відповідає дійсності. Президент як верховний головнокомандувач і головнокомандувач – це одна військово-політична управлінська вертикаль з жорсткою ієрархією. Тому будь-які питання відпрацьовуються в рамках постійної прямої комунікації на різних майданчиках", – заявив Подоляк.

Подоляк зазначив, що конфлікти "взагалі виключені", бо президент відповідає за стратегічні завдання, у тому числі стосовно активної деокупації українських територій та "набагато ширший контекст, який враховує також економічні та зовнішньополітичні аспекти". Натомість Залужний відповідає за військову операційність, безпосередні логістичні рішення, планування тактики.

Також радник ОП наголосив, що такі думки можуть використовувати для проведення дезінформаційної кампанії. Відтак, ця тема є вкрай вигідною для опонентів, і порадив максимально критично ставитися до такої інформації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому знову з'явилася інформація про конфлікт між Зеленським та Залужним