"У нас немає запасної України": Зеленський про екологічні проблеми в країні

Президент нагадав про екологічні біди в Україні

Президент України Володимир Зеленський закликав посилити боротьбу з правопорушеннями в сфері охорони навколишнього природного середовища. Про це повідомляє Офіс президента в середу, 17 березня.

У своєму відеозверненні президент наголосив на актуальності погіршення якості повітря, питної води і продуктів в Україні. Також президент нагадав про екологічне лихо від незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів.

"Масштаби і суспільна небезпека екологічної злочинності вимагають від правоохоронних та інших державних органів роботи на 200 відсотків своїх можливостей. Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони навколишнього середовища має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики", - підкреслив Зеленський.

За словами гаранта, населення України і світу все більше відчуває наслідки зміни клімату і зростання техногенного навантаження на навколишнє середовище - процеси нераціонального використання природних ресурсів, деградації лісів, водних басейнів, сільськогосподарських угідь, а також неефективність системи поводження з побутовими та промисловими відходами набули масштабного характеру.

Також він нагадав про свої слова на Генеральній Асамблеї ООН про те, що світ не має запасної планети.

"Сьогодні можу сказати вам: у нас немає запасної України. Вона повинна бути квітучою, мальовничою, з прекрасними лісами, чистими морями, ріками, озерами і чистим повітрям, яким на повні груди будуть дихати наступні покоління українців. А всі, хто заважає цьому - від злочинців до державних службовців, які прикривають, повинні споглядати чисте українське небо через ґрати", - підкреслив президент.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в листопаді в ЄС оголосили кліматичну надзвичайну ситуацію.