Головна Новини Політика президент Трамп не тиснув: Зеленський про співпрацю із екс-президентом США
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп не тиснув: Зеленський про співпрацю із екс-президентом США

Зеленський переконаний: опублікувати їхню розмову із Трампом було неправильно з боку США

1 лютого 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає співпрацю зі Сполученими Штатами Америки одним із пріоритетів зовнішньої політики. Такий висновок можна зробити з інтерв’ю глави держави американському виданню Axios.

Трамп не тиснув: Зеленський про співпрацю із екс-президентом США

Зеленський має окремі претензії до Трампа. Фото: прес-служба Президента України

Зеленський стверджує: істерія світових ЗМІ в період першого імпічменту Трампа безперечно погіршувала і репутацію України. За словами президента, він постійно моніторив ситуацію і був обурений заявами про тиск глави США на український уряд.

"Я читав, що Трамп тиснув. По-перше, це було дуже образливо. Чому? Тому що я президент України. Можливо, ми менші, ніж Сполучені Штати, але ми незалежна Україна. Ми довели це Росії, коли втримали свою територію, і ми продовжуємо це доводити. Ось чому він не тиснув. Я б цього ніколи не сказав", — підкреслює Зеленський.

Водночас глава української держави лишається незадоволеним через публікацію Білим Домом запису їхньої офіційної розмови із Дональдом Трампом. На його думку, жодна із сторін не мала права на такий крок.

"Я б ніколи цього не допустив. Неважливо, про що ми говорили, але ця розмова — перша серйозна розмова між двома президентами, між стратегічними партнерами", — сказав Володимир Зеленський.

Саме в рамках цього інтерв’ю на запитання журналіста Джонатана Свона, президент України зізнався, що дещо злий на Дональда Трампа. Утім, відповідав Зеленський з усмішкою.

Крім того, Володимир Зеленський зазначив, що готовий і надалі співпрацювати з американським урядом та всіляко сприяти налагодженню партнерських стосунків із новою адміністрацією Білого Дому. Президент підтвердив, що у разі необхідності Україна сприятиме будь-яким розслідуванням США, що будуть дотичними до нашої держави. Безпосередньо під час розмови мова йшла про Руді Джуліана (особистий адвокат Дональда Трампа — ред.) та Гантера Байдена (син президента США Джо Байдена — ред.).

Раніше "Коментарі" повідомляли, що американські ЗМІ розкрили повний список тем, на які свого часу Володимир Зеленський спілкувався із Дональдом Трампом. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини