Стало відомо як пройде перший етап вакцинації українців (Відео)

Пріоритетність щеплень матимуть медики, військовослужбовці, вчителі та пенсіонери

На своїй сторінці в фейсбуці Президент України Володимир Зеленський опублікував відеозвернення, в якому розповів про перший етап вакцинації громадян України.

Гарант країни заявив, що на першому етапі Україна планує отримати 1 мільйон 200 тисяч доз. Спершу щеплення проти COVID-19 робитимуть медичним працівникам, військовослужбовцям, вчителям, людям літнього та похилого віку.

Також президент повідомив, що влада України робить все аби ситуація в країні залишалася стабільною: збільшує кількість щоденних тестувань, контролює кількість ліжок та кисню, стежить за дотриманням карантинних заходів.

Сайт “Коментарі” раніше повідомляв, що початок вакцинації від коронавірусної хвороби в Україні можна очікувати не раніше кінця весни - початку літа майбутнього року. Постачання вакцини здійснюватиметься завдяки міжнародній програмі COVAX. За програмою Україна поетапно отримає 8 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу від американського виробника Moderna. Цей препарат показав на випробуваннях 95% ефективності.