Головна Новини Політика президент Що сказав Зеленський в привітанні українцям: запис виступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сказав Зеленський в привітанні українцям: запис виступу

Володимир Зеленський зазначив, що Україна починається з кожного

24 серпня 2020, 09:43 comments1399
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час привітання країні на Софіївській площі розповів про вектор розвитку країни.

Що сказав Зеленський в привітанні українцям: запис виступу

"Шановні українці! Рік тому я розповідав, як кожен ранок починається з смс-повідомлення від Генерального штабу України, про кількість померлих на передовій. Цифри бувають різні, але тільки одне повідомлення робить повідомлення хорошим: померлих нуль, поранених нуль. Сьогодні 29-й день поспіль ранок дійсно добре. 29 днів, як міста і села не ховають своїх героїв. 29 днів, як діти не плачуть і не плачуть дружини. Нещодавно, перебуваючи на Сході, я запитав у місцевих жителів: "Ви чули новини про режим тиші? ". Вони сказали:" ми чуємо не новини, ми чуємо тишу ".

Сьогодні ми всі просимо Бога про одне: нехай дні тиші стануть місяцями, місяці — роками, і так далі. Ми віримо, що це точно буде. Я відправляю це повідомлення Богу зі святого місця, Софійській площі, де Ярослав Мудрий розгромив печенігів. Тут зустрічали Богдана Хмельницького, тут підписували акт про Злуку України і святкували перемогу наш фашизмом. І роблю це в святий день, коли у 65 мільйонів українців на планеті — велике свято, день народження мами, України.

Наші лікарі — вони супергерої, які кожен день борються за здоров'я кожного українця. За повідомленням з генштабу хочу бачити повідомлення від Міністра охорони здоров'я: "хворих — нуль, хворих за останню добу — нуль". Хочеться, щоб українці хворіли футболом на трибунах і музикою на концертах, а не коронавірусів.

Кожна мама хоче, щоб її дитина була вдома. Сьогодні за нашим сімейним столом не вистачає Донецька, Луганська і Криму. Я хочу, щоб вони скоріше повернулися в країну, яку не впізнають. У країну, яка буде першою в Європі за людському щастю, а не тільки по території. Україна — це країна, де здоров'я і право на першому місці, а не йдуть суперечки на предмет, хто за кого голосував. За одного українця я готовий віддати тисячу полонених. Я зроблю все, щоб українці були вдома! Я хочу, щоб всі розуміли: якщо він українець, то країна його ніколи не дасть в образу. І все одно, хто її атакує: агресор або вірус. Я хочу, щоб сперечалися тільки, як назвати нову будівлю або ракету. Досить вже сперечатися один з одним.

Наша команда — це збірна України. Кожен регіон — це частина пазла, без якого неможливий розвиток країни. І кожен як господар повинен починати з себе. Відчуй, що ти не глядач, а творець нової країни. Україна починається з тебе! Ми часто говоримо: добре там, де нас немає. А треба говорити: буде добре там, де ми є. Знаєте, де ідеально місце? Там, де ти стоїш в цей момент. Ми просто не все до кінця зрозуміли, як нам пощастило, що ми народилися в Україні. На жаль, тільки після російської агресії ми почали думати про армію і пишатися нею. Коли почалася епідемія коронавируса, то тільки потім згадали про лікарів. Час зрозуміти, що нашу незалежність потрібно захищати кожен день. Кому-то зі зброєю в руках, кому-то в шахті під землею, кому-то — на спортивних аренах або на сцені театру.

Ми — не ангели, але рис тут не місце. Чи не буде такого, що наша хата скраю. Подивися в дзеркало і побачиш: все залежить тільки від нас. Зі святом вас, шановні громадяни! Слава Україні! ", — сказав Володимир Зеленський.

"Коментарі" провели власне дослідження, щоб визначити, хто з президентів України вніс найбільший вклад в незалежність країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини