Головна Новини Політика президент Річниця всеукраїнського референдуму: Зеленський звернувся до українців з незвичайною пропозицією
commentss НОВИНИ Всі новини

Річниця всеукраїнського референдуму: Зеленський звернувся до українців з незвичайною пропозицією

Президент упевнений, що за роки незалежності Україна стала сильною і конкурентноздатною країною

1 грудня 2020, 11:37
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський озвучив незвичайну пропозицію. На своєму каналі в Telegram глава держави закликав писати слово "незалежність" з великої літери.

Річниця всеукраїнського референдуму: Зеленський звернувся до українців з незвичайною пропозицією

ФОТО: Курс Украины

Цю ідею Зеленський опублікував в день, коли Україна відзначає 29-у річницю з дня проведення всеукраїнського референдуму про незалежність 1 грудня 1991 року.

"Хоча це і не передбачено правилами правопису, але я думаю, що слово "незалежність" слід писати з великої літери. На знак безмежної поваги до всіх, хто століттями її домагався, і як символ того, як багато вона для нас означає", — заявив Зеленський.

Президент також підкреслив, що в день референдуму понад 28 мільйонів осіб стали одним потужним голосом українського народу. На думку Зеленського, з дня референдуму головним досягненням нашої держави є те, що Україна має все необхідне, щоб стати потужною і конкурентоздатною країною.

Акт проголошення незалежності України було прийнято 24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради УРСР. Під час всеукраїнського референдуму, який був проведений 1 грудня того ж року, незалежність країни підтримали 90,32% українців при явці в 84,18%.

Як повідомляло видання "Коментарі", Зеленський може балотуватися на другий термін. Таке припущення зробив заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Також видання "Коментарі" нагадує, що Зеленський закликав українців розповісти про улюблених кафе. З таким закликом Зеленський звернувся до підприємців, пояснивши на прикладі кафешок схеми державної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини