Припинення вогню в обмін на гарантії для України: Зеленський жорстко відповів

Зеленський наголосив, що наступний саміт миру пройде у листопаді, однак остаточна дата його проведення все ще не визначена

Україна не розглядає можливості припинення вогню в обмін на гарантії безпеки та вступу до ЄС, як про це повідомляли деякі ЗМІ. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Єлисейському палаці, передає Укрінформ.

"Це не є темою наших дискусій. Жодних перемир'їв, ми не хотіли про це говорити. Я бачив у ЗМІ таку інформацію. Росія активно працює з медіа на інформаційному фронті, тому тут усе зрозуміло", – зазначив Зеленський, коментуючи чутки про можливі домовленості.

Президент підкреслив, що Україна продовжує розраховувати на підтримку Франції, оскільки ЗСУ не вистачає необхідного обладнання. Серед інших тем обговорення з Макроном було питання про постачання далекобійних боєприпасів та підтримку для збільшення внутрішнього виробництва безпілотників.

Зеленський також анонсував, що наступний мирний саміт запланований на листопад, хоча конкретна дата ще не визначена.

"План перемоги України буде представлений на цьому саміті. На сьогодні точної дати немає, але ми підготуємо все, що вирішили, на початку листопада. План буде з усіма необхідними деталями", – додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський презентував прем'єру Британії план перемоги. Глава української держави Володимир Зеленський подав прем'єр-міністру Великобританії Кіру Стармеру деталі плану перемоги України. Як передає портал "Коментарі", про це український лідер повідомив у соціальній мережі Facebook за підсумками зустрічі із британським прем'єром у Лондоні.