Головна Новини Політика президент Після повернення з ОАЕ Зеленський провів екстрену нічну нараду
commentss НОВИНИ Всі новини

Після повернення з ОАЕ Зеленський провів екстрену нічну нараду

Зеленський підняв на нараді тему загибелі українських військових на Донбасі

16 лютого 2021, 09:47
Поділіться публікацією:

Сьогодні вночі, 16 лютого, президент Володимир Зеленський провів екстрену нічну нараду в аеропорту Бориспіль відразу після того, як прибув з Об'єднаних Арабських Еміратів. Головною темою стала загибель українських військових на Донбасі - Олександра, В'ячеслава і Дмитра. Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Після повернення з ОАЕ Зеленський провів екстрену нічну нараду

Зеленський провів екстрену нараду - фото: Офіс Президента

У нараді брали участь: заступник керівника ОП Роман Машовець, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр оборони  Андрій Таран, а також Геро й України, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігорь Герасименко.

Приблизно о 9:30 ранку 14 лютого біля селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області прогримів вибух. В результаті події загинули троє українських військових. Як виявилося, вони підірвалися на п'яти мінах ТМ-62, які були встановлені в шаховому порядку.

В ході наради Зеленський повідомив про три можливих причини вибуху. Перша пов'язана з порушенням правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями. Друга — теракт, а третя - недбале ставлення військових до служби.

Глава держави зазначив, що залишається дуже багато питань. Поки що невідомо, хто встановив у тих місцях міни, а також, чому про них не знали військові. Крім того, слід з'ясувати, чи були попереджувальні знаки, які б вказували  на розташування мін.

Зеленський дав завдання керівництву ЗСУ провести заняття по заходах безпеки під час роботи з вибухонебезпечними предметами та перевірити до кінця лютого всі мінно-вибухові загородження на дорогах і шляхах сполучення. Третім, і не менш важливим завданням від президента було продовжити розмінування ще активніше, щоб мін не виявилося там, де вже не існує загрози швидкої атаки.

Крім перерахованих вище завдань, глава держави зажадав, щоб протягом десяти днів були названі імена винних у трагедії, що трапилася. Разом з тим повинні бути запропоновані шляхи розв'язання проблеми, щоб надалі подібне ніколи більше не повторилося.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що ОАЕ зробили несподіваний жест на честь приїзду Зеленського, а також про те, що Зеленського дорікнули за звільнення директора НАБУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини