Не треба робити концерт: Зеленський прокоментував зерновий спір із Польщею

Президент підтвердив, що Україна обрала юридичний процес для вирішення спірних питань з Польщею

Україна вирішила обрати юридичний шлях для вирішення ситуації довкола заборони імпорту української агропродукції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час візиту до Вашингтона зробив президент України Володимир Зеленський, якого цитує Freedom.

Глава української держави зазначив, що він вдячний Польщі за підтримку і дуже поважає польський народ, але тут уже стоїть питання національних інтересів, і він як президент України зобов'язаний захищати інтереси своєї країни.

За словами Зеленського, через неможливість експортувати українське зерно Київ втратив сотні мільйонів, що під час війни є дуже болючим для української економіки. Через цю блокаду страждала лише Україна і ніхто більше.

Президент наголосив, країни мали домовленість з конкретною датою. Польща, Угорщина, Словаччина Болгарія та Румунія мали скасувати заборону імпорту українського зерна 15 вересня.

"Була така домовленість. І всі зрозуміли, що якщо після цієї дати буде блокада, Україна обирає юридичний процес. Це не новина. Не треба робити політичний концерт. Це цивілізоване рішення для того, щоб українці отримали суто економічні компенсації", - підсумував голова. держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що порівняння Польщі з Росією, які з'явилися у заявах деяких українських політиків, є надзвичайно образливими для поляків. Тому тепер знадобляться серйозні зусилля щодо відновлення довіри між двома народами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський, Дуда та Науседа зустрілися у Нью-Йорку: до чого вдалося прийти.