На промову Зеленського під час зустрічі із генсеком ООН окупанти відповіли ракетними ударами

Володимир Зеленський за результатами зустрічі з Антоніу Гутеррішем заявив, що саме зараз і саме в Україні вирішується, яким буде майбутнє ООН

Не минуло й доби, як президент України Володимир під час спільного брифінгу з генсеком ООН Антоніу Гутерришем у Києві заявив про необхідність захисту цілей та принципів статуту ООН, як країна-агресор знову влаштувала ракетний обстріл українських міст.

Володимир Зеленський подякував Антоніо Гутеришу і делегації організації об'єднаних націй за приїзд до Києва вже втретє з моменту широкомасштабної агресії РФ.

Президент України під час своєї промови наголосив на тому, що ООН однаково з Києвом трактує необхідність захищати загальнолюдські цінності та міжнародний порядок.

"Генеральний секретар ООН прибув до України незабаром після схвалення миром і світовою більшістю, і, що дуже важливо, переважною більшістю, резолюції Генасамблеї ООН, яка була запропонована Україною та країнами-партнерами, резолюції принципів статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого та постійного світу в Україні Я вдячний Антоніо Гутерішу за чітке засудження ним російської агресії як грубого порушення статуту ООН і висловив сподівання, що пан генеральний секретар допоможе організувати нашу резолюцію", – зазначив Володимир Зеленський.

Президент додав, що на переговорах було зазначено, що відновлення європейської глобальної безпеки неможливе без реалізації формули миру, яку пропонує Україна.

Читайте також на порталі "Коментарі" - демілітаризація Запорізької АЕС: генсек ООН зробив заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Гутерріш розповів, який світ в Україні влаштує ООН.