Мають вже визначитися: Зеленський розповів про важливість наступного засідання у форматі "Рамштайн"

Президент зазначив, що партнери повинні зрозуміти, як посилити тиск на РФ

У жовтні на зустрічі у форматі "Рамштайн" разом із партнерами потрібно буде визначитися щодо посилення тиску на Росію заради справедливого миру. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час свого традиційного вечірнього звернення до українців зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що вже його команди разом із партнерами почали готуватися до важливого засідання "Рамштайну".

"За півтора тижні, у жовтні на "Рамштайн" ми маємо визначитися разом з іншими лідерами щодо спільних кроків та спільного бачення, як посилити тиск на Росію за цю війну та заради миру. Справедливого миру", – заявив Володимир Зеленський.

Президент наголосив на тому, що Москва щодня використовує близько сотні керованих авіабомб для масованих ударів по великих та маленьких українських містах.

"І це - постійне нагадування всім нашим партнерам, які можуть допомогти, що потрібно більше далекобійності для України, потрібно більше ППО для України, потрібно більше санкцій проти Росії", - зазначив Зеленський.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що наступне засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" пройде в Німеччині в жовтні на рівні лідерів 50 країн-учасниць. Про це йшлося у заяві президента США Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.

Ще раніше повідомлялося, що у жовтні президент США Джо Байден відвідає Німеччину. Під час його візиту Берлін планує запросити також лідерів Франції та Британії, щоби обговорити підтримку України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр оборони Рустем Умєров підбив підсумки 24 засідання "Рамштайну": на що можемо розраховувати.