Комунікація з Трампом: Зеленський заявив, що має його номер

На думку Зеленського, США та європейські країни мають зберігати єдність, щоб завдати додаткового тиску на РФ і показати

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що контактував із командою кандидата в президенти США Дональда Трампа. Він зазначив, що Трамп сказав, що готовий до будь-яких питань і надав Зеленському свій номер телефону.

Зеленський також сказав, що у липні українські офіційні особи контактували з командами кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Камали Гарріс. Ця інформація була надана в інтерв'ю японській державній телерадіокомпанії NHK.

“Трамп сказав мені, що він доступний для будь-яких питань, і що у мене є його номер телефону", – розповів Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп відверто розповів про свою версію розмови із Зеленським. Дональд Трамп, кандидат у президенти США, прокоментував свою телефонну розмову з лідером України Володимиром Зеленським, яка відбулася 20 липня. За словами Трампа, він наголосив на необхідності закінчення війни. В інтерв'ю каналу "Fox News" він розповів про деталі цієї розмови, зазначивши, що вона була доброю.

Трамп заявив, що російська армія це - військова машина. Це те, що вони роблять, – вони ведуть війни. Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. І весняний наступ так і не відбувся.
Зазначимо, що теза про "вони перемогли Гітлера" є відлунням російської, а раніше радянської пропаганди. Відомо, що Радянський Союз переміг Нацистську Німеччину за значної допомоги союзників, особливо США. Також Трамп звинуватив чинного президента Джо Байдена у тому, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну взагалі розпочалося. Він сказав: "Байден не повинен був цього допустити. Це було просто зупинити. Президент Путін ніколи б цього не зробив, ніколи з двох причин".