Головна Новини Політика президент Компромат на Зеленського: правда чи вигадка
commentss НОВИНИ Всі новини

Компромат на Зеленського: правда чи вигадка

Експерти поділилися думкою про можливість компромату на Зеленського

14 січня 2021, 11:24 comments1942
Поділіться публікацією:

Український педіатр, телеведучий Євген Комаровський в інтерв'ю головному редактору інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман висловив думку, що президент Володимир Зеленський не реалізує обіцяні реформи тому, що у когось на нього є компрометуючий матеріал ("у когось в руках — кощієве яйце"). При цьому не уточнивши, що це може бути за матеріал. Про те, який компромат і у кого може бути на Зеленського і чи ця причина заважає президенту міняти Україну на краще розповіли українські політологи.

Компромат на Зеленського: правда чи вигадка

Володимир Зеленський/ Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

"Цар хороший — бояри погані"

Політолог Віктор Таран категорично не згоден з версією, ніби Зеленський відмовився від реформ через наявність на нього якогось компромату.

"Якщо виходить з цієї точки зору, то ми повинні визнати, що у нас у владі — дурник, клоун або жертва певних обставин. Але ж ми розуміємо, що Зеленський був успішним управлінцем, створив бізнес-імперію, тобто, мав певний успіх. І якби на нього був якийсь серйозний компромат, вже сплив", — зазначає експерт.

На його думку, заява Комаровського можна розглядати з двох ракурсів.

"Перший — своєрідна психотерапія... Адже Комаровський — це та людина, яка свого часу серйозно агітувала за Зеленського, — нагадує Віктор Таран. — І таких людей було багато... Через два роки вони бачать, куди Зеленський завів країну. І повинні дати відповідь — хто в цьому винен. Якщо визнають очевидне (що Зеленський — не професіонал в держуправлінні, що він багато рішення приймає на емоціях, не вміє тримати удар), то змушені будуть визнати, що зробили неправильний вибір. А визнавати помилки вміють не всі".

Другий ракурс — близьке оточення Зеленського починає відігравати класичний сценарій "цар хороший — бояри погані". Тільки в іншій інтерпретації — "бояри заточили нашого доброго царя у вежі, він не відає, що діється навколо".

"Але судячи з того, як Зеленський катається на лижах по Буковель, ніхто його нікуди не заточив, — зазначає Віктор Таран. — Просто проводиться операція очищення. Зеленський і його найближче оточення намагаються дистанціюватися від парламенту, від уряду, які тягнуть рейтинг вниз. Щоб потім відіграти "доброго царя". Ось тільки не вийде. Вже дуже явно мародерствують в Зе-команді. І на "Великому будівництві", і на вакцинації, і на багато іншому... І спроба чергового шоу вже не спрацює. Українці втомилися від шоу. Їм потрібні стабільність і реальні справи".

"Мова навряд чи йде про якісь записані розмови"

"Компромат на Зеленського? Найімовірніше, що це не сам по собі факт чогось зробленого компрометуючого і кимось записаного, — вважає керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих. — Хоча й таке, при його неготовності до такої високої посади і відсутності належних для цієї ролі якостей характеру, виключати не варто".

На сьогодні, на думку експерта, можна більше говорити про небажання Зеленського керувати. Розуміти свій тягар відповідальності за десятки мільйонів життів громадян своєї країни. За напрямок руху України.

"Те, що ми бачимо сьогодні, це спроба піти від цього вантажу проблем і прийняття рішень, — пояснює Олег Вострих. — Перекладання важелів управління на керівника свого офісу і самоусунення від вирішення складних питань. "Добро" для своїх помічників і радників на кадрові рішення, що призводить до чехарди зі зміною губернаторів і чиновників всіх рівнів. Втрата контролю над більшістю в парламенті. Облаштування на державній дачі й багато іншого, що віддаляє його від того образу, з яким Зеленський йшов на вибори. Тепер він більше схожий на маріонетку в руках олігархів, ніж на арбітра і головного суддю в конфліктах".

Експерт резюмує: "У ситуації, коли ти як би головний, але не головний, завжди з'являється той, хто цю нішу займе. І тоді цілком може трапитися ситуація, що якісь ниточки ведуть і до тебе. Оман, Росія, Коломойський або щось ще, про що поки не говорили вголос".

Як повідомляв портал "Коментарі", згідно з даними в електронній декларації, президент України Володимир Зеленський розбагатів на 4,59 мільйона гривень. Глава держави повідомив про істотні зміни в майновому положенні, вказавши, що отримав роялті від діяльності двох ТОВ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Котя

15 січня 2021, 07:55

ЕСЛИ ЯЙЦА ПРЕЗИДЕНТА, НЕГОДЯИ ЗАЖАЛИ В ТЕСКИ, И НЕ ДАЮТ ЕМУ ДЕЙСТВОВАТЬ, НАРОД ДОЛЖЕН ВОВОЧКУ СПАТИ ОТ ЭТОГО И КАСТРИРОВАТЬ, И БЕЗ ТОГО, ОБРЕЗАННОГО, ВОВОЧКУ ДУРАЧКА!!! МЫ КАСТРИРУЕМ ТЕБЯ КЛОУН!!!


Новини