Канали Медведчука фінансують з "ЛНР", - джерела в СБУ і РНБО

Телеканали 112, Zik і NewsOne фінансують з ОРДЛОУ

З'явилася інформація про те, що потрапили під санкції РНБО телеканали 112, NewsOne і Zik, які пов'язують з нардепом Віктором Медведчуком, фінансуються компанією, яка веде свою діяльність на окупованих територіях Луганської області. Про це повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на інформовані джерела в СБУ і РНБО.

Йдеться про ТОВ "Торговий дім" Донське вугілля", який веде свою діяльність на території невизнаної "ЛНР". Джерела повідомляли, що кошти, які компанія отримала в результаті неправомірної діяльності використовують для фінансування телеканалів 112, NewsOne і Zik.

Джерела повідомляють про те, що кошти йшли на деструктивну діяльність телеканалів, які системно проводили російські наративи, які вигідні Росії для легалізації її військової агресії на Донбасі та окупації Криму.

Правоохоронці підозрюють вищезгадану компанію в створенні злочинного механізму по реалізації вугілля на окупованих територіях Луганської області. Відзначається, що діяльність проводилась у зв'язці з "Міністерством доходів і зборів ЛНР".

З огляду на всі перераховані факти Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею "фінансування тероризму", тому, що гроші, які отримав "бюджет ЛНР" від діяльності компанії, використовувалися для фінансування терористичної діяльності в тому числі.

Сам Медведчук уже спростував зв'язок телеканалів 112, NewsOne і Zik з Росією, а санкції проти медіахолдингу і свого соратника Тараса Козака назвав незаконними.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що заблоковані канали Медведчука можуть передати в управління журналістів.

Також читайте коментар Кремля щодо блокування телеканалів.