Геращенко оцінив вчинок Зеленського, який виконав вимогу терориста Максима Плохого

Геращенко каже, що під час захоплення автобуса експерти склали психологічний портрет Максима Плохого, згідно з яким очікувати від терориста можна було чого завгодно

Заступник міністра МВС Антон Геращенко прокоментував дії президента України Володимира Зеленського, який вів переговори з терористом Максимом Плохим. За словами Геращенко, Зеленський зробив все правильно, коли виконав одну з вимог терориста і записав відеозвернення, закликавши всіх дивитися фільм "Земляни". Про це заступник міністра сказав у сьогоднішньому ефірі "Сніданку з 1+1".

"Зараз йде багато дискусій, чи треба було президенту йти на його умови та розміщувати відеозвернення. Я можу сказати, що президент зробив все правильно. Найдорожче, що у нас є - це життя людей. Інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії терориста", - сказав Геращенко.

Заступник міністра каже, що під час захоплення автобуса експерти склали психологічний портрет Максима Плохого, згідно з яким очікувати від терориста можна було чого завгодно. До того ж, у нього було багато зброї, яку він постійно демонстрував в дії. Приміром, він ледь не потрапив з автомата в першого заступника начальника поліції Луцька Євгена Коваля. Президент, за словами Геращенка, зробив все для того, щоб терорист здався і ніхто не загинув.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Мережу виклали відео затримання Максима Плохого (Кривоша), який вчора вранці захопив автобус в Луцьку з 13 заручниками. Цікаво, що ефектному затриманню терориста передувало те, що Плохой вийшов з автобуса без зброї та протягом кількох хвилин розводив руками.