"Дуже продуктивний": з'явилися перші подробиці візиту Зеленського в США

Володимир Зеленський заявив, що військова допомога від США потрібна Україні терміново

Глава держави Володимир Зеленський прилетів у Вашингтон у час затримки вирішення питання про виділення Києву великого пакета військової допомоги. Тому зустріч українського президента з членами Сенату на Капітолійському пагорбі була "дуже продуктивна". Про це сказав представник більшості в Сенаті Чак Шумер, інформує CNN.

Він розповів, що Зеленський детально розповів, що потрібно Києву для захисту від загарбників і подальшої перемоги. Лідер України сказав, що така військова допомога потрібна терміново.

"Якщо він отримає необхідну йому допомогу, він переможе. Якщо ми програємо, Путін переможе, і це дуже і дуже небезпечно для США", - зазначив Шумер.

Проте Спікер Палати представників Майк Джонсон повідомив, що напередодні зустрічі нібито не відбулось жодних змін. Він додає, що будь-яка майбутня допомога Києву має включати безпеку американських кордонів і буде голосуватись окремо від допомоги Ізраїлю. Це призводить до глухого кута у відносинах з Сенатом, що контролюють демократи.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський прибув до Конгресу США. 12 грудня український президент Володимир Зеленський прибув до Конгресу, де він має зустрітися з сенаторами та конгресменами.

На відео видно, що Володимира Зеленського в холі супроводжують лідери Демократичної та Республіканської фракцій в американському Сенаті Чак Шумер та Мітч Макконнелл. Стало відомо, що глава держави збирається виступити з промовою перед Сенатом, а потім зустрінеться із спікером палати представників Майком Джонсоном. Темою під зустрічі буде виділення допомоги для України.