Головна Новини Політика президент Членство України в НАТО вплине на війну на Донбасі — Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Членство України в НАТО вплине на війну на Донбасі — Зеленський

Сьогодні, на переконання Зеленського, світ страждає не лише від окремих збройних втручань Росії, а й від повноцінної інформаційної війни

1 лютого 2021, 10:24
Поділіться публікацією:

На думку Президента України Володимира Зеленського, членство України в НАТО могло б пришвидшити завершення російської збройної агресії на території Донбасу. Про це він заявив у розмові із журналістом видання Axios Джонатаном Своном.

Членство України в НАТО вплине на війну на Донбасі — Зеленський

Зеленський певен: Україна має стати членом НАТО. Фото із відкритих джерел

Зеленський вважає, що, членство в НАТО і подальша допомога країн-учасниць Альянсу у війні з російськими найманцями — напрочуд пріоритетне питання. Президент переконаний, що наразі Україна є буфером, що зупиняє агресію РФ від розповсюдження на країни Європи. І хоча санкції — як європейські, так і американські, — дуже важливі, сотні покладених у російсько-українській війні життів вони не повернуть.

Також Володимир Зеленський стверджує, що сьогодні Російська Федерація веде повноцінну інформаційну війну, і це стосується не лише України. За такими нападками в якийсь момент може статися і повноцінний військовий напад.

"Вони [адміністрація Білого Дому — ред.] повинні розуміти, що сьогодні це Україна. А хто наступний? […] Завтра це може бути будь-то. […] Ми говоримо не лише про збройне втручання. Ми маємо справу з інформаційною війною. І Сполучені Штати — один із яскравих прикладів, як це відбувається", — підкреслив Зеленський.

Американські питання не могли оминути Джо Байдена і ставлення Зеленського до новообраного глави Штатів. Володимир Зеленський сподівається, що у відносинах двох держав почнеться новий етап, і співпраця України та США дозволить встановити мир і безпеку у Європі. На думку президента, Джо Байден міг би посприяти виходу України із "трагічної ситуації" — мова про війну на Донбасі та анексію Криму.

Окремо Володимир Зеленський зазначив, що Україна прагне стати одним із рівноцінних членів НАТО, бо від цього також залежить спокійне і мирне життя громадян:

"Це одне з найважливіших питань безпеки — тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі у мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?"

Нагадаємо, що перед цим в інтерв’ю Володимир Зеленський розповів, що Дональд Трамп жодним чином не тиснув на нього чи Україну в офіційних бесідах.

Також "Коментарі" аналізували, які шанси має Зеленський для переобрання президентом на другий термін. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини