"Цинічна кампанія": комбат розповів втрати ЗСУ і ворога в Кринках

Українські втрати виглядають страшними, але втрати ворога в рази вищі, каже військовий.

Командир 220-го батальйону 126-ї окремої бригади Сил територіальної оборони України Артем Христін, який виступає під псевдонімом "Мудрий", повідомив, що під час битви за Кринки втрати українських сил були щонайменше у вісім разів меншими, ніж у російських військ.

За словами Христіна, плацдарм у селі Кринки на лівому березі Дніпра був завширшки близько 2,8 км і вглибину до 900 м. Українські морпіхи билися в оточенні, з водою позаду і противником з усіх інших боків.

"Позаду тебе - вода, праворуч - противник, попереду - противник і зліва - противник. І туди ще потрібно дістатися", - розповів Христін.

На цьому плацдармі перебувало близько 500 українських бійців, які сковували російське угруповання чисельністю 50 тисяч осіб, що стояли в резерві.

Христін прокоментував цифру, яку озвучили в ЗМІ, про 788 морпіхів, зниклих безвісти під час цієї битви. Він визнав, що майже всі вони загинули, але через труднощі з логістикою тіла неможливо було евакуювати з Кринок. Христін зазначив, що більшість з них є втратами української сторони, хоча можливо, що невелика кількість перебуває в полоні.

Він підкреслив, що російські втрати в цій битві були значно вищими. Христін заявив, що втрати ворога були в співвідношенні один до восьми на користь українців, можливо, і більше.

Також Христін зауважив, що росіяни не зазнали значних втрат у техніці, оскільки після початкових втрат швидко перейшли на використання виключно піхоти, що є їхнім найдешевшим ресурсом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий не витримав і розповів ЗМІ про вкрай важку ситуацію на Покровському напрямку. Ситуація на Покровському напрямку дійсно вкрай важка, і українські оборонці стикаються з гострим браком людей та озброєнь, а також з некомпетентністю командування. Про це розповів неназваний боєць 31-ї Окремої механізованої бригади у виданні "Фокус".