Чого очікувати найближчими місяцями: Зеленський зробив важливу заяву про прогрес із Формулою миру

Президент вважає за можливе найближчими місяцями вийти на шлях по кожному пункту Формули миру

Глава української держави Володимир Зеленський вважає за можливе протягом найближчих місяців вийти на глобальний шлях відновлення безпеки по кожному з пунктів Формули миру. Як передає портал "Коментарі", про це Зеленський заявив у традиційному вечірньому зверненні до українського народу.

"Наше завдання незмінне - вийти протягом найближчих місяців на загальний, глобальний шлях відновлення безпеки по кожному з пунктів Формули миру. І це можливо. Дякую кожному, хто допомагає!", - зазначив президент.

Володимир Зеленський назвав важливим результатом за тиждень те, що до комюніке Саміту миру приєдналися ще шість учасників.

"Це чіткий сигнал, що нам вдалося переконати світ у можливості миру – і саме справедливого миру. Буде ще більше підписів під комюніке – наша команда зараз працює над цим. І також поступово ми готуємо роботу у групах – за пунктами Формули миру", – наголосив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Швейцарії закінчився такий довгоочікуваний саміт миру. На завершення було зроблено чимало гучних заяв, у тому числі з приводу можливого формату вже нового саміту миру, який може пройти цієї осені за участю Росії. Які враження від швейцарського саміту? Чи справдилися надії, які мала Україна, коли ініціювала цей захід? Що, можливо, стало розчаруванням? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – і голова Офісу президента Андрій Єрмак, і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба публічно підтвердили, що Київ припускає участь Росії у другому саміті миру, який може відбутися цього року. Також Дмитро Кулеба впевнений, що у другому саміті миру братиме участь Китай, він повернеться до процесу переговорів. Про що говорять такі заяви? Чи справді РФ може взяти участь у саміті миру? Якщо так, то на яких умовах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.