Це буде найболючішою втратою для країни-терориста: Зеленський звернувся із закликом до Заходу

Президент закликав західних партнерів передати Україні заморожені активи

Путінському режиму байдужі людські життя, але не власні гроші. Втрата активів буде найболючішою втратою для країни-терориста. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе Twitter (X) зробив президент України Володимир Зеленський.

Заморожені російські активи за кордоном становлять близько 300 млрд. доларів. Усі кошти мають бути використані на підтримку України, що стане історичною нагодою змусити країну-терориста заплатити за своє зло.

"Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою. Вони відчують справжню силу міжнародної спільноти і побачать, що світ сильніший за терор", - зазначив Володимир Зеленський.

За словами президента, рішення про використання заморожених активів для підтримки України буде справедливою та законною відповіддю на агресію Росії, а також правильним сигналом потенційним агресорам у світі.

"Я закликаю партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство "Групи семи", - підкреслив глава української держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський 5 січня під час традиційного вечірнього відеозвернення зазначив, що витримати рік, що наступив, означає витримати всю цю війну. Як розцінюєте цю заяву? Чи справді цей рік стане багато в чому вирішальним та важким? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи може Україна отримати заморожені Заходом активи РФ: що ховається за розмовами.