Головна Новини Політика президент Артисти повертаються з політики на сцену: чи буде так само із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Артисти повертаються з політики на сцену: чи буде так само із Зеленським

Експерти спрогнозували, чи буде Зеленський повертатися після президентства до своєї колишньої діяльності

25 лютого 2021, 12:38 comments1449
Поділіться публікацією:

Артисти, які пішли в політику, все частіше повертаються до колишнього виду діяльності. Вакарчук, Руслана, Огневич, Притула. Тепер ось Анастасія Приходько, яка шукала щастя з партією "Батьківщина", але не пройшла за мажоритаркою. "Коментарі" поцікавилися в експертів, куди може піти (повернутися) Зеленський, коли завершить політичну кар'єру, або саме політика тепер — його доля назавжди.

Артисти повертаються з політики на сцену: чи буде так само із Зеленським

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Популярність і накопичені капітали забезпечать непоганий стартовий потенціал"

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков нагадує, що у Володимира Зеленського ще три роки першої каденції. Причому він явно збирається на другу — і за нинішнім рейтингом цілком може перемогти.

"А за вісім років в Україні та світі зміниться стільки, що це питання (куди піде Зеленський після президентства) стане абсолютно не актуальним, — зазначає аналітик. — З іншого боку, все може піти за екстремальним сценарієм, і ВАЗу (Володимир Олександрович Зеленський — ред.) доведеться боротися за те, щоб досидіти хоча б перший термін, а потім уникнути переслідування з боку тих, хто прийшов на зміну. Це, м'яко кажучи, вплине на вибір його подальшого життєвого шляху. Але якщо уявити, що все буде оптимально, то Володимир Зеленський, швидше за все, спробує піти в кінопродюсери, кудись у Голлівуд. Його популярність і накопичені капітали забезпечать непоганий стартовий потенціал".

При цьому, підкреслює Олександр Кочетков, нам всім куди важливіше, що буде з Україною, ніж персональна доля одного з її президентів.

"Похід в політику для артистів, як правило, це своєрідний бізнес-проєкт"

Експерт Українського інституту політики Микола Спиридонов підкреслює, що не зовсім вірно говорити, ніби артисти повертаються до своєї звичної діяльності після походу в політику. З тієї простої причини, що зі сцени вони толком не йдуть.

"Похід в політику для артистів, як правило, це своєрідний бізнес-проєкт. Іноді одноразовий, іноді — ні. До них звертаються політтехнологи певного політика чи інший його обслуговуючий персонал. Пропозиція звучить приблизно так: "Ви прикрасьте наш список, а ми заплатимо, кілька мільйонів доларів. Я навіть особисто брав участь у переговорах з одним із топ-артистів України, якому пропонували йти у велику політику, створивши блок свого імені. Спочатку він погодився на обумовлену суму, а потім фактично відмовився, запросивши в десять разів більше", — розповідає Микола Спиридонов.

На його думку, Вакарчука просто попросили допомогти провести "Голос" в парламент, мабуть, теж заплативши певну суму. Ну, а коли провів — мавр зробив свою справу, мавр може йти.

"Ані Вакарчук, який двічі ставав депутатом, ані Руслана, ані інші артисти в політику не йшли заради нового виду діяльності. Відпрацювали своє, помучилися — і повернулися на сцену, — зазначає експерт. — Зеленський же йшов в політику цілеспрямовано".

Микола Спиридонов вважає, що Зеленський цілком може — і навіть з успіхом — повернутися на сцену. Але це буде помилковим рішенням.

"Багатії, особливо російські, будуть готові викласти чималі кошти, щоб перед ними повиступали президент України, хай навіть і колишній. Прізвище Зеленського в цьому ракурсі й так використовують заднім числом. У Росії крутять передачі й фільми з його участю, — зазначає експерт. — Дружина Віктора Медведчука — Оксана Марченко, кажучи, що йде в політику, нагадала, що Зеленський у неї просив свого часу допомоги для того, щоб потрапити на канал 1+1. А вже якщо він буде в статусі колишнього президента знову виступати — нас просто почнуть висміювати як державу".

На думку Миколи Спиридонова, Зеленському не слід повертатися на сцену й тому, що матеріально це вже не має для нього значення.

"З чуток із кулуарів, рік президентства або прем'єрства приносить в Україні власникам цих постів 1 млрд доларів. Навіть якщо Зеленський дуже-дуже чесний і візьме лише десяту частину цього — все одно виходить чимало. Та й без цього він людина досить забезпечена, — підкреслює Микола Спиридонов. — Як варіант — може читати лекції, отримуючи за це хороші гонорари. Так роблять багато колишніх президентів. Або просто відпочивати, бути з сім'єю, подорожувати. Бути консультантом, лектором, входити в якісь експертні групи".

Нагадаємо, Зеленський відповів, чи буде першим в Україні вакцинуватися від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини