Головна Новини Політика зовнішня політика З'їхати з санкцій не вдасться: Кулеба ненав'язливо нагадав ООН про маніпуляції Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

З'їхати з санкцій не вдасться: Кулеба ненав'язливо нагадав ООН про маніпуляції Росії

Дмитро Кулеба нагадав країнам ООН, як Росія намагалася послабити санкції під впливом пандемії

5 грудня 2020, 10:32
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до ООН і наголосив на необхідності об'єднати зусилля щоб подолати наслідки пандемії. Він також застеріг від повторення сценаріїв, коли деякі держави намагалися використовувати глобальну кризу для досягнення своїх цілей.

З'їхати з санкцій не вдасться: Кулеба ненав'язливо нагадав ООН про маніпуляції Росії

ФОТО: Східний варіант

"На жаль, в процесі формування нашої спільної реакції на COVID-19, а також наслідків пандемії, нам не вдалося уникнути відвертих маніпуляцій. У той час, коли світ як ніколи потребував єдності, невелика група країн вирішила безвідповідально скористатися ситуацією і спробувати реалізувати власні вузькі політичні інтереси і корисливі цілі", — заявив міністр на спеціальній сесії Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, в квітні цього року Росія запропонувала власний проект резолюції Генасамблеї ООН, метою якого було послабити режим санкцій. Після того, як документ був заблокований, РФ винесла на затвердження ще одну відредаговану версію, однак з тим же маніпулятивним змістом. Україна не підтримала таку резолюцію і перервала так звану "процедуру умовчання", заблокувавши таким чином російську ініціативу.

Міністр також запевнив, що Україна готова працювати разом з іншими країнами для ефективної боротьби із загальним викликом і закликав інших наслідувати цей приклад.

Як повідомляло видання "Коментарі", Кулеба викликав посла Угорщини через ситуацію на Закарпатті. Розмова очільника МЗС і посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто торкнулася інциденту, коли депутати ОТО в Закарпатській області виконали гімн Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини