Жорін: "Це в інтересах НАТО, щоб ми там були"

Військовий висловив думку стосовно перспективи вступу України до НАТО

У четвер, 17 жовтня, президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги, першим пунктом якого був вступ України до Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Стосовно цього висловився заступник командира 3 ОШБр, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Насправді це в їхніх інтересах – ми б там були єдиною країною, яка вміє воювати. Яка знає взагалі, що таке сучасна війна.

В НАТО входять переважно держави, які роками боролись з мілітаризацією. Вони сильно ослабли, як і Захід в цілому, що виглядає дуже пасивно. Але щось вони не дуже хочуть нас брати.

Головне питання для нас – яким буде статус окупованих територій. Адже ніхто не візьме нас в НАТО, поки йдуть бойові дії. Та й де буде ця лінія? Ворог щодня наступає та просувається", – зазначив військовий.

Жорін зазначив, що не вірить у те, що НАТО нас - чи взагалі когось - може справді захистити.

"В них є інструменти і зброя, але вони бояться їх використовувати. А просто гарантії росію точно не зупинять", – резюмував майор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Вже не проти. США можуть підтримати вступ України до НАТО

Лідери США Джо Байден, Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер не мають спільної думки у питанні запрошення України до НАТО.

Як пише видання Le Monde, вступ України до Альянсу наразі блокують США та Німеччина, тоді як Франція та Велика Британія не проти, щоби Україна долучилася до блоку. За інформацією джерел видання, керівництво США вже не має принципових заперечень проти запрошення України до НАТО. "Якщо Камала Гарріс буде обрана президентом США, то цілком можливо, що Джо Байден зможе рухатися у цьому напрямі протягом перехідного періоду. Якщо ж вибори виграє Дональд Трамп, то аргументація втрачає чинність, а найменша ініціатива Байдена ризикує погіршити ситуацію", — повідомило європейське дипломатичне джерело.