Зеленському нібито передали компромат на Шольца і Гутерріша: на який крок пішов президент

Зеленський нібито отримав інформацію про те, що Шольц зговорився з Путіним про те, що просуватиме «мир» на основі мінських домовленостей

Політичний оглядач Ростислав Демчук стверджує, що протягом останнього часу відбулися дві "шпигунські історії", які матимуть вплив на стосунки між президентом Володимиром Зеленським та канцлером Німеччини Олафом Шольцом і генсеком ООН Антоніу Гутеррішем.

За його словами, Зеленський минулого тижня відвідав засідання "Рамштайн" і там деякі союзники України передали йому копії і зміст таємних переговорів між генеральним секретарем ООН і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Як каже експерт, йшлося нібито про лобіювання Антоніу Гутеррішем відкриття десь на Заході, або в Латинській Америці фейкового банку, який би міг встановити контакти через систему SWIFT з "Россельхозбанком" і таким чином відновити фінансові транзакції із західними партнерами в обхiд санкцій ЄС і США.

Як каже Демчук, щоб така важлива інформація ніде не зникла, журналісти німецького видання Bild "злили" листування голови ООН та путінського глави МЗС Лаврова в усі можливі західні ЗМІ.

"Другою крупною "рибиною", яку передали Володимиру Зеленському західні спецслужби, стали таємні переговори між канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом РФ Володимиром Путіним. Кремль намагається вплинути на Олафа Шольца і делегувати його у якості "голуба миру" для початку переговорів між Києвом і Москвою на основі останніх "Мінських домовленостей" - тобто Донбас і Крим залишається в сфері РФ, як це було до 2022 рокy", - відзначив Демчук.

Після цього прем`єрка Італії Джорджія Мелонi запросила Володимира Зеленського взяти участь у міжнародному форумі "Амброзетті". І там, не називаючи імен та не тицяючи пальцем в Шольца президент України заявив, що про жодні мирні переговори з Росією у "Мінському" і "Стамбульському" форматах не може бути й мови, приймається виключно "Українська формула миру".

"Після таких "вибухонебезпечних" подарунків президент України, комплексно оцінивши ситуацію, вирішив "грати" на випередження і y світові ЗМІ було "злито" новий план Києва щодо завершення війни в Україні до кінця 2024 року, але на українських умовах", - відзначив Демчук.

Згідно із планом Україна хоче провести другий саміт миру, щоб якомога більше країн натиснули на РФ і змусили її забратися з українських територій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли Зеленський хоче завершити війну в Україні.