Зеленський розповів з яким президентом не зустрівся на саміті G7

Попри три дні саміту G7 в Японії, Володимир Зеленський не зміг зустрітись з лідером, який пропонував свою мирну пропозицію для України.

Президент України Володимир Зеленський був запрошений на саміт G7, який відбувся у Японії. На зустріч приїхало багато світових лідерів, однак українському президенту не вдалось зустрітись з деякими з них. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "УП".

Під час пресконференції Володимир Зеленський розповів, що на саміті Великої сімки він зустрівся майже з усіма лідерами держав, які приїхали до Японії у період з 19 по 21 травня. Однак не вдалось поспілкуватись з президентом Бразилії Лула да Сілвою.

"В усіх є свої графіки, через це ми не змогли зустрітися з бразильським президентом", - розповів Зеленський.

На уточнююче запитання від журналістів, чи він розчарований, що не вдалось зустрітись з бразильським лідером Зеленський відповів: "Я думаю, це його розчаровує", а потім посміхнувся.

Президент Бразилії встиг прокоментувати ситуацію, яка його розчарувала. Лула да Сілва зазначив, що чекав на зустріч з українською делегацією, однак прийняв в той час президента В’єтнаму. Коли його розмова закінчилась, Зеленський вже мав іншу зустріч, розповів президент Бразилії. Цікаво, що окрім Володимира Зеленського, президент США Джо Байден також не знайшов часу для зустрічі з бразильським лідером.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії Лула да Сілва розповів, чому відмовився дати боєприпаси для України.

Також "Коментарі" писали про те, що Лула да Сілва змінив свою думку щодо цілісності України. Бразильський президент засудив російське вторгнення в Україну, проте не відмовляється від своєї мирної ініціативи.