Зеленський розповів про прямі переговори з Путіним та компроміси щодо Криму та Донбасу

Але поки прямого контакту між президентами не було

Очільник нашої країни Володимир Зеленський дотримується думки, що тільки після того, як відбудуться прямі переговори з главою Кремля Володимиром Путіним, війна в нашій країні може закінчиться. Про це він заявив під час свого інтерв'ю журналісту Bild.

Зокрема, даючи відповідь на питання про те, якою була б його відповідь на поставлені вимоги признати незалежним Донбас і визнати, що Крим – територія Росії, тільки аби був мир, український президент зазначив: "Питання тут не в тому, що я можу дати".

Агресію можливо зупинити після того, як відбудеться прямий діалог з російським президентом, його основа – взаємний компроміс,- переконаний український гарант.

За його словами, мета кожних переговорів і моя мета - припинення війни з РФ. Тому я готовий робити певні кроки. Можливо, йти на компроміс, але він не повинен бути, як зрада моєї країни. Інша сторона теж має бути готовою йти на компроміси, з цієї причини це і називається компромісами. Саме таким шляхом можливо вийти з такої ситуації.

"Ми поки не можемо говорити про деталі. У нас ще не було прямого контакту між президентами. Тільки після прямих переговорів між двома президентами ми зможемо покласти край цій війні", - резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський повідомив, скільки дітей за 13 днів війни в Україні вбили росіяни. В місті Маріуполь, який зараз оточений військами російського агресора, від зневоднення організму померла місцева маленька мешканка. В загальному, з початку агресії Росії на Україну, станом на сьогодні, 8 березня, від військових дій загарбників померло 50 дітей.