Зеленський попередив, що союз Китаю з Росією може привести до світової війни: подробиці

Китай повинен підтримати формулу миру, яку ми пропонуємо, і виступати за гарантії безпеки,- Зеленський

За словами президента України Володимира Зеленського, союз Китаю та Росії може привести до початку нової війни.

Про це лідер нашої країни заяви, відповідаючи на питання журналіста видання Welt. Він наголосив, що китайське питання -"надзвичайно складне", але таки хоче побачити підтримку Києва зі сторони Пекіна. При цьому, таку подієву ситуацію сьогодні глава держави називає малоймовірною.

"Для нас важливо, щоб Китай не підтримував Російську Федерацію в цій війні. Насправді я хотів би, щоб він був на нашому боці. Однак наразі я не думаю, що це можливо. Але я бачу можливість для Китаю прагматично оцінити те, що відбувається. Бо якби Китай вступив у союз з Росією, почалася б світова війна. І я думаю, що Китай це усвідомлює", – сказав Володимир Зеленський.

Український президент стверджує, що зараз він не помітив зусиль щодо військової підтримки РФ зі сторони КНР. При цьому, він дотримується думки, що влада Китаю не може залишитись нейтральною щодо війни в нашій країні.

"Вони не можуть просто поводитися нейтрально, як це було досі. Китай повинен підтримати формулу миру, яку ми пропонуємо, і виступати за гарантії безпеки. Я не маю на увазі те, що у нас чудові двосторонні торгово-економічні відносини. Це питання ядерної безпеки, тому що росіяни взяли під контроль нашу АЕС. Це серйозна загроза, яку ніхто не може відвернути, навіть МАГАТЕ", - пояснив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що У Кремлі із сарказмом відреагували на візит Байдена до України.Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв прокоментував із сарказмом візит американського президента Байдена до України. Вже традиційно кремлівський політик обізвав Україну та її керівництво та звинуватив союзників України.