Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів, чому "Північний потік-2" небезпечний для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому "Північний потік-2" небезпечний для України

Газопровід є загрозою для української економіки

3 березня 2021, 13:47
Поділіться публікацією:

Запуск російського газопроводу "Північний потік-2" завдасть неймовірного удару, як по Україні, так і по державах Європейського Союзу. Впевненість в цьому прозвучала по час виступу президента України Володимира Зеленського на прес-конференції з представником Європейської ради Шарлем Мішелем, передає "Сегодня".

Зеленський розповів, чому "Північний потік-2" небезпечний для України

"Північний потік-2" може нанести нищівний удар по Україні. Фото із відкритих джерел

Глава держави вважає, що ні Європа, на Сполучені Штати не повинні пом'якшувати свої санкційні претензії до Росії стосовно "Північного потоку-2". Поки цього не станеться, Україні не варто хвилюватися про виникнення можливих економічних проблем, аналогічних тим, які з’явилися після анексії Криму та окупації окремих регіонів Донбасу.

При цьому всім від газопроводу, такого важливого для Росії, можуть отримати окремі збитки і європейські країни.

"Будівництво газопроводу в обхід України — це не тільки питання економіки України, а й енергетичної безпеки всієї Європи", — поміж усього іншого зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" завдяки експертному пулу пояснювали, чому створення "Північного потоку-2" безпосередньо залежить від Джо Байдена і його політики. Деякі фахівці вважають, що навіть двох слів американського президента — "невигідна умова" — буде досить для формування загальносвітового відношення до цієї затії.

При цьому можливість зняти санкції з газопроводу у Штатів є. Однак нова адміністрація Білого Дому в спілкуванні з Німеччиною поставила конкретну умову для прийняття подібних рішень. Воно безпосередньо стосується України, а дізнатися детальніше можна у матеріалі на нашому порталі. Також знайдеться і публікація про те, чому саме Німеччина так зацікавлена в будівництві "Північного потоку-2".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лиля

3 березня 2021, 16:01

И не только для Украины.. https://kosatka.media/category/gaz/news/ssha-vveli-novye-sankcii-protiv-sudna-kotoroe-stroit-gazoprovod-severnyy-potok-2

иван

3 березня 2021, 14:20

Тем, что "агрессивный" газ перестанет проходить по территории нэньки. Хе-хе


Новини