Зеленський вивів Фокіна зі складу української делегації в ТКГ

В Офісі президента заявили, що Фокін відступив від справедливої оцінки ситуації на окупованих територіях

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким вивів Вітольда Фокіна зі складу української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), а також звільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Вітольд Фокін відступив насамперед від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави", - заявив Зеленський.

В ОП також заявили, що українська делегація продовжить роботу в ТКГ на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України. Крім того, у Зеленського нагадали, що головним завданням української делегації є повернення окупованих територій до складу нашої країни на умовах України.

Раніше "Коментарі" писали, що Вітольд Фокін зробив ряд гучних заяв, в тому числі про те, що ніколи не був і не буде ворогом Росії, і що на Донбасі немає війни між РФ і Україною. Позиція Фокіна піддалася критиці та представниками Офісу президента, і його колегами з ТКГ. Навіщо було вводити в і без того важкий переговорний процес настільки дратівної багатьох персонажа? Про що говорить "фактор Фокіна"? На ці та інші питання порталу "Коментарі" відповіли експерти.