Зеленський і Путін поспілкувалися вперше за п'ять місяців

Президенти обговорили умови перемир'я

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонний дзвінок президенту Російської Федерації Володимиру Путіну. Про це повідомляє "твіттер" Офісу президента.

Під час розмови політики обговорили виконання домовленостей, про які домовлялися в Нормандському форматі в Парижі дев'ятого грудня 2019 року. Президент України підняв питання безпеки на Донбасі, і лідери країн зійшлися на думці що припинення вогню - це перший крок для мирного врегулювання конфлікту.

Володимир Зеленський звернув увагу на обов'язкове звільнення всіх українців, які перебувають у в'язницях Росії. Також президенти обговорили Закон про особливий статус Донбасу і прийшли до висновку, що на даний момент дуже важливо дотримуватися всі домовленості.

Як раніше повідомляли "Коментарі", на Донбас почали прибувати миротворці ООН. У зв'язку з набранням чинності режиму повного припинення вогню на лінії розмежування Донбасу з завтрашнього дня, сюди почали прибувати українські миротворці ООН, а також представники західної преси. Про це передає штаб ООС на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням, такий крок дозволить не відволікати бойових офіцерів від дотримання штатних завдань з оборони, а також в рази знизить ймовірність провокацій з боку бойовиків.