Головна Новини Політика зовнішня політика Затриманих в Мінську журналістів вже депортували в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Затриманих в Мінську журналістів вже депортували в Україну

Журналістів з Білорусі відправили на авіарейс Мінськ-Одеса

8 серпня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Посольство України в Білорусі повідомило, що двох затриманих в Мінську журналістів-громадян України депортували. Про це пише пресслужба Міністерства закордонних справ. 

Затриманих в Мінську журналістів вже депортували в Україну

Колаж: 24 канал

Повідомляється, що о 23:40 журналісти вилетіли в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса.

Самі журналісти прокоментували те, що відбувається на своїх сторінках у Facebook. Так, Іван Гребенюк написав, що їм заборонили в'їзд до Білорусі на 10 років.

Ірина Ромалійська написала, що, судячи з усього, приводом для затримання і наступних депортації з забороною на в'їзд став ефір "Настоящего времени". Журналістка розповіла, що під час допиту їй переказували точки, з яких вона вела включення.

Нагадаємо, в столиці Білорусі затримали трьох кореспондентів телеканалу "Настоящего времени". Йдеться про українців Ірину Ромалійську і Івана Гребенюка, а також про росіянина Юрія Баранюка. Про причини затримання поки нічого конкретно офіційно не відомо. "Настоящее время" повідомляло, що телефони журналістів після затримання були заблоковані.

Раніше "Коментарі" писали, що в Білорусі черговий арешт. Цього разу в мінському СІЗО опинилися двоє чоловіків, які на місцевому концерті, перебуваючи за діджейським пультом, включили пісню "Перемен" Віктора Цоя. Повідомляється, що влада організувала в Мінську концерт, і під час виступу одного з артистів в міському Палаці дітей та молоді місцеві діджеї Кирило Галанов і Владислав Соколовський включили Цоя. При цьому чоловіки підняли руки з білими браслетами — символами головного опонента Лукашенка на виборах Світлани Тіхановської. Натовп від цієї витівки був у захваті: люди скандували "Перемен!", "Світлана!", "Давай!", "Іди!". Однак діджеїв відразу ж заарештували: за ґратами вони проведуть по 10 діб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини