Захід буде складно переконати допомогти Україні, там почали слухати "хороших руських"

У ЄС не розуміють, з якими проблемами скоро зіткнеться Україна у війні, буде складно переконувати партнерів надати допомогу

Народний депутат Іванна Климпуш-Цинадзе розповіла про деталі Варшавського безпекового форуму. За її словами, світ дедалі більше фрагментується і зачиняється у своїх національних хатах.

"Маю відчуття, що далі переконувати партнерів продовжувати нам допомагати можна лише через призму їхніх власних інтересів. Була помітна надмірна зосередженість учасників форуму на собі і відсутність загального усвідомлення, наскільки нагальним є посилення підтримки України. На жаль, нема консенсусу і розуміння того, як запросити Україну до НАТО. Так само, здається, партнери в переважній більшості не усвідомлюють масштаби руйнувань нашої енергетики і тих проблем, які це за собою скоро потягне", - відзначила нардеп.

Зате, за її словами, у Європи знову з’явилося бажання слухати “хороших рускіх”, більшість яких говорять дуже небезпечні речі. Михайло Ходорковський, каже нардеп, наприклад, розказував, що зовсім не обов’язково долати російський імперіалізм. За її словами, "хороші руські" ходять по таких заходах і переконують в існуванні якогось російського громадянського суспільства та опозиції, в які треба вливати західні гроші, і це дуже небезпечна для України тенденція.

Цього року, за словами Климпуш-Цинадзе, багато промовців говорили про необхідність чіткого розуміння слабких місць безпеки Заходу. Ішлося про посилення європейської військової індустрії і майбутнє трансатлантичних взаємин після виборів у США.

Втім, за її словами, є частина політиків та експертів які переконані що спільною метою Заходу має бути перемога України, яка би включала в себе різне озброєння у великих кількостях, фінансову допомогу, політичну підтримку, санкційний тиск на Росію і достатню кількість людей в українському війську.

"Усі розуміють, як змінився тип війни, яку Росія веде проти України і вільного світу. Багато говорили про необхідність терміново перелаштовувати виробництва, щоб мати технологічну перевагу. У цьому світлі Україна має неабияку додану вартість, стрімко просуваючись уперед у виробництві дронів. Треба і надалі переконувати друзів фінансово зміцнювати ці виробничі потужності", - підсумувала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні експерти з "хорошими руськими" придумали, як завершити війну в Україні.