З'явилася реакція України на візит Орбана до Путіна

У МЗС наголосили, принцип "ніяких домовленостей про Україну без України" залишається непорушним

У МЗС України прокоментували візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви у п'ятницю, 5 липня 2024 року, де він провів переговори з лідером РФ Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", на офіційних ресурсах МЗС з'явився відповідний коментар прес-служби Міністерства закордонних справ України.

МЗС наголосило, що рішення здійснити цю поїздку прийнято угорською стороною без погодження чи координації з Україною.

"Нагадуємо, що для нашої держави принцип "жодних домовленостей про Україну без України" залишається непорушним і закликаємо всі держави неухильно його дотримуватися", - йдеться у заяві відомства.

У міністерстві зазначили, що єдиним реалістичним шляхом відновлення справедливого світу залишається "формула миру".

"Як показав перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, участь у якому взяла також і Угорщина, понад сто держав та міжнародних організацій поділяють бачення світу, засноване на повазі до територіальної цілісності України та Статуту ООН", – зазначає МЗС.

У відомстві додали, що формат Саміту миру є ключовим майданчиком для пошуку шляхів відновлення справедливого світу.

"Україна залишається конструктивно налаштованою на подальшу роботу над розвитком двосторонньої співпраці та європейської інтеграції за результатами візиту прем'єр-міністра Угорщини до Києва", – зазначило міністерство закордонних справ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан учора прибув до Москви. Прес-служба угорського політика назвала поїздку "миротворчим" візитом.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Віктор Орбан із неанонсованим візитом прибув до Києва, де провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема угорський лідер запропонував українському президентові невідкладне припинення вогню для подальших переговорів. Які цілі мав Орбан, приїхавши до Києва? Чи можна припустити, що він міг передати таємне послання Володимиру Зеленському від Трампа чи Путіна, до яких Орбан не приховує своєї лояльності? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.