Юрій Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати "Газпром"

Вітренко розповів, що "Нафтогаз" хоче перемогти "Газпром" за рахунок сили права

Стратегія України полягає не в тому, щоб просити гарантії у Німеччині і США по транзиту газу через територію України після запуску "Північного потоку-2", тому що у Києва вже є гіркий досвід Будапештського меморандуму. Тому влада не дуже вірить в такого роду гарантії. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Юрій Вітренко зазначив, що стратегія України полягає в тому, що держава хоче сподіватися на силу права і саме так досягати успіху.

"Ми розуміємо, що "Газпром" і Путін в Європі фактично використовує право сили. Україна розуміє, що її сила в правовій позиції. У нас уже є успішний досвід, коли ми перемагали Росію за допомогою сили права. Це той же Стокгольмський Арбітраж. Стратегія полягає в тому, щоб ми цю силу права використовували. Ми хочемо перемогти "Газпром" за рахунок сили права", - зазначив Юрій Вітренко.

Він додав, сьогодні Україна опинилася в тій ситуації, коли "доводиться наздоганяти", тому що попередня команда "Нафтогазу" мала проблеми з силою права, але зараз є всі передумови говорити про поліпшення наших позицій. Вітренко порівняв нову команду "Нафтогазу" з боксерською командою Олександра Усика, якому ніхто раніше не віщував перемоги над британцем Ентоні Джошуа, але той, завдяки гарній підготовці і правильній тактиці - переміг.

За словами Юрія Вітренка, то, що ми бачимо зараз і в Європі, і американському Конгресі щодо України лише підтверджує, що такий підхід, як сила права - дає позитивні результати для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти спробували пояснити, чому навколо "Нафтогаз України" зараз розгорнулася масштабна боротьба.