Як влада Білорусі відреагувала на литовські санкції

Соратники Лукашенка відігралися на дипломатах

Республіка Білорусь офіційно висилає всіх працівників литовського посольства з країни. Про це повідомляє білоруська інформаційна агенція "БелТа".

МЗС Білорусі дозволило залишитись лише одній особі з адміністративно-технічного персоналу для догляду за будівлею.

"Залишити тут одного адміністративно-технічного співробітника для догляду за будівлею", - заявив глава білоруського МЗС Володимир Макей.

За інформацією журналістів, таке рішення було прийнято після того, як мер Риги Мартіньш Стакіс разом з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Рінкевичем на чемпіонаті світу з хокею замінили державний прапор Білорусі на біло-червоно-білий. Білоруська сторона розцінила такі дії європейських чиновників, як наругу над державним прапором.

За словами Макея, послу Латвії запропоновано покинути Білорусь протягом доби, а співробітникам посольства - протягом 48 годин.

Нагадаємо, що сьогодні уряд Литви провів екстрене засідання. на якому постановив заборонити прибуття та відправлення з країни усіх авіарейсів, що проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня у Мінську було затримано засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

З цього приводу "Коментарі" дізналися в експертів, як розцінювати такі методи затримання неугодних Лукашенку та як можуть розвиватися події далі? Детальнішу інформацію ви можете отримати, переглянувши наш матеріал.

Раніше повідомлялося, що народного депутата Євгена Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" через його підтримку білоруського режиму.