"Я не хлопчик займатися, хто чим скаже": Фокін вказав свою роль в ТКГ

Новий член ТКГ Вітольд Фокін відзначив, що офіційно його обов'язки ще не позначені

Новий член української делегації Тристоронньої контактної групи в Мінську Вітольд Фокін, відомий своїм прем'єрством в перші роки незалежності Республіки Україна, заявив, що його повноваження на цій посаді не прописані офіційно. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, Фокін відзначив, що на даному етапі він бачить свою роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі скоріше аматорської, ніж професійної, але очікує чітко прописаних обов'язків.

"Тому що те, що на мові у інших людей, координатор, разговоов і т.д. - це мене не задовольняє, я не хлопчик, щоб займатися тим, хто чим скаже ... Я буду чекати зустрічі перед тим, як почну працювати офіційно. А якщо відверто, то я вже, звичайно, веду розмови з тими людьми, на яких можна покластися, яких я поважаю ", - вказав політик.

Відзначимо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава ТКГ Леонід Кравчук розповів про ключову роль екс-прем'єр-міністра України в новій якості.

"Спілкування та комунікація з людьми, які живуть на непідконтрольною території, і тими людьми, що змушені були залишити (окупований Донбас - ред) - налагодити між ними комунікацію. А якщо точно - координація зусиль тих людей, яких нам потрібно зрозуміти, і діяти в відповідно до цього розумінням ", - відповів Кравчук на питання про функції першого глави уряду в ТКГ.