Володимир Зеленський впевнений, що Росія не відкине "План спільних кроків" Кравчука

Президент України навів вагомі аргументи

Володимир Зеленський вірить в те, що Росія не відкине "Плану спільних кроків" Кравчука. Також він навів аргументи, чому цю ініціативу української сторони повинні підтримати в Кремлі.

Як зазначив президент, перебуваючи сьогодні з робочою поїздкою в Луганській області, наша країна не ігнорує Мінські угоди, однак повинен існувати покроковий план врегулювання конфлікту на Донбасі, зі списком подальших дій і зазначенням конкретних термінів. Тому лідер української держави сподівається на сприяння в реалізації Плану і з боку Росії, адже Путін неодноразово висловлював свою прихильність мирному вирішенню конфлікту.

За словами Володимира Зеленського, "План спільних кроків" вже передано представникам ОБСЄ для вивчення. Наступного тижня планується чергове засідання ТКГ, а в наступну п'ятницю, 13 листопада, в Нормандському форматі повинні пройти переговори політичних радників, в ході яких обговорюватимуться всі аспекти запропонованого плану щодо досягнення миру на Донбасі.

Крім того, на думку Президента, для досягнення прогресу в ситуації на Донбасі необхідно провести зустріч президентів в Нормандському форматі.



Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що представник ТКГ по Донецьку прокоментував "План спільних кроків" Кравчука.