ВМС трьох країн підійшли до морських кордонів Росії

Японські ВМС проводять навчання біля берегів Курильських островів спільно з флотськими силами США та Канади

Японські ВМС вперше проводять навчання біля берегів Курильських островів спільно з флотськими силами США та Канади. Про це повідомляють "Коментарі".

Як зазначають японські ЗМІ, таким чином Росії хочуть показати єдність союзників перед загрозою з боку РФ. Навчання Noble CHINOOK триватимуть до 28 серпня між східним узбережжям Курильських островів та південною частиною найбільшого острова Хонсю. У військово-морських навчаннях беруть участь п'ять бойових кораблів ВМС Японії, зокрема флагман японського флоту - есмінець класу "Хюга". Від США братиме участь есмінець Benfold типу "Арлі Берк", від Канади - фрегати Ottawa та Vancouver типу "Галіфакс", а також судно постачання MV Asterix.

Учасники навчань відпрацьовуватимуть пошук та знищення надводних цілей та посадку вертольотів на кораблі один одного.

Нагадаємо, що російські судна та кораблі неодноразово підходили впритул до узбережжя острова Хоккайдо — найпівнічнішого з великих японських островів. Останній такий інцидент стався у липні. Тоді п'ять кораблів ВМФ Росії та п'ять кораблів ВМС Китаю пройшли повз Хоккайдо через протоку Лаперуза в Охотському морі в рамках відпрацювання спільного патрулювання в Тихому океані. Міністерство оборони Японії сприйняло це як демонстрацію сили та заявило, що ретельно відстежує будь-яку активність поблизу японських вод.

Нагадаємо, що за підсумками Другої світової до складу Росії від Японської імперії відійшли південний Сахалін, а також усі острови Курильської гряди. Японія офіційно заперечує передачу південної частини Курильської гряди, називаючи їх "Північними територіями". На думку японської сторони, це є незаконно окуповані території Японії. Через цю досі неврегульовану територіальну суперечку між Росією та Японією немає мирного договору за підсумками Другої світової війни.

Тим часом, росіяни накинулися на латвійського хокеїста.

Ударами дронів знищили 5 літаків на аеродромах у РФ.

А ЗМІ стало відомо, що пішов із життя всесвітньо відомий італієць.