Влада стала на ті самі граблі: як Україна перетворилась на інструмент політичної гри в США

Трамп використав візит Зеленського в США, щоб вступити в чергове протиборство з демократами

Благий намір "презентувати" план перемоги двом протиборчим сторонам на вирішальній стадії виборчої кампанії в США виявився дорогою не до перемоги, вважає політолог Володимир Горбач.

"Трамп не той психотип, що погодився б поділити "План перемоги" зі своїми головними конкурентами на доленосних для нього виборах. Егоїстичний і безпринципний у ціннісних питаннях, він не рахуватиметься ні з чим заради своєї власної перемоги. Це було очевидно давним-давно", - говорить політолог.

На його переконання, Трамп ледве не автоматично займає будь-яку політичну позицію, аби тільки вона була протилежною до позиції його опонента.

"Розколює електорат і працює на контрасті. Це його метод, шлях до перемоги чи поразки", - відзначив експерт.

Горбач вважає, що поїздку президента Володимира Зеленського Трамп використав для відвертої і вульгарної антиукраїнської пропаганди.

"Українське керівництво зробило ту саму стратегічну помилку, що й на попередніх виборах Трампа - Байдена 2020 року, дозволило використати себе у якості фактора внутрішньополітичної боротьби. Не гравця, а інструмента гри", - відзначив політолог.

Саме тому, за його словами, двопартійна підтримка України залишилася в минулому.

"Тепер надія не лише на поразку Трампа-Венса, але й на перемогу демократів в обох палатах нового складу Конгресу. І ще одне спостереження. Якщо у таборі трампістів така істерика з приводу візиту Зеленського, то справи у них ідуть погано", - відзначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що республіканці вимагають звільнення посла Оксани Маркарової. Ситуація у Штатах склалася для Зеленського критично.