Головна Новини Політика зовнішня політика Венедіктова розповіла про кримінальну справу проти Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедіктова розповіла про кримінальну справу проти Байдена

Венедіктова назвала справу геополітикою

26 лютого 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова розповіла про кримінальну справу відносно чинного президента США Джо Байдена і заявила, що українські правоохоронці не збираються відновлювати розслідування, в яких фігурантом був син Байдена Хантер. Про це вона повідомила в інтерв'ю британському виданню "The Independent".

Венедіктова розповіла про кримінальну справу проти Байдена

Фото: ABC

За словами Венедіктової, кримінальні справи закриті, а сам факт їх появи вона назвала геополітикою. Вона зазначила, що прокурори розглянули справи і виконали свою роботу. Приводів для повернення до цього Генеральний прокурор України не бачить.

Вона заявила, що Україна не втручалася в американські вибори, проте розслідування було розпочато через деяких політичних заяв. Венедіктова сказала, що тут не стоїть питання юридичної системи, а стоїть питання геополітики. Вона зазначила, що не хоче залучати себе або коментувати міжнародний порядок.

Восени 2019 року розгорівся політичний скандал через публікацію стенограми розмови тодішнього президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського, в якому Трамп тиснув на українському колезі, щоб той дав старт розслідування проти Джо Байдена і його сина Хантера, який працював в компанії "Burisma ".

Також у 2020 році нардеп Андрій Деркач, якого в Держдепі США називають російським агентом публікував записи розмов між п'ятим президентом України Петром Порошенком і Джо Байденом. Це стало приводом для відкриття ряду кримінальних справ, які згодом були припинені.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Кабміні перерахували головні тези російської пропаганди проти України.

Читайте також, чому Росія не дає відкрити пункти пропуску на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

26 лютого 2021, 14:55

Сделаем вид , что все очень удивились )) https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/nemeckaya-kompaniya-otkazalas-strahovat-severnyy-potok-2


Новини