Головна Новини Політика зовнішня політика Вашингтон використовує Україну, щоб послабити Росію і Євросоюз, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Вашингтон використовує Україну, щоб послабити Росію і Євросоюз, - Медведчук

Медведчук заявив, що в Євросоюзі починають розуміти, що треба керуватися інтересами національних економік, а не геополітичними «хотєлками» Вашингтона

28 січня 2021, 11:08
Поділіться публікацією:

Сполученими Штатами Америки рухає одне бажання — бути для всього світу наддержавою. Виходячи з цього і будується їх зовнішня політика, в тому числі й підбурювання Росії з країнами Східної Європи. Але в Євросоюзі вже починають розуміти, що потрібно ставити в пріоритет національні інтереси, а зовсім не геополітичні "хотілки" Вашингтона. Можливо, нарешті прозріє і українська влада. Про це в інтерв'ю французькому виданню Politique Internationale заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук.

Вашингтон використовує Україну, щоб послабити Росію і Євросоюз, - Медведчук

Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел

Редакція Politique Internationale — альманаху про міжнародні відносини, видаваного більше 40 років в Парижі, — назвала цей матеріал "Україна — Росія: Посередник", що, на думку видання, найбільш точно відображає роль, яку Медведчук грає в непростих відносинах між найбільшими країнами Східної Європи .

Хоча терміну "Le go-between" Кембриджський словник дає і більш детальний переклад: "Людина, яка передає послання і каже з тими, хто не може говорити один з одним". Саме таким визначенням іноЗМІ характеризує позицію Медведчука і його роль у відносинах України і Росії.

Відповідаючи на питання Politique Internationale, Віктор Медведчук підкреслив, що в умовах пандемії та економічної кризи, декларована всюди солідарність країн Євросоюзу показала свою повну неспроможність.

"У цьому ключі буде доречним згадати про ідею Великої Європи — від Лісабона до Владивостока. Виклики, перед якими опинився світ за останні півроку через пандемію і викликаного нею соціально-економічної кризи показали, наскільки ілюзорна горезвісна солідарність країн ЄС, їх єдність і спільність інтересів. Світ опинився на межі глобальних змін. Звичайно, США зацікавлені в утвердженні того світопорядку, того світоустрою, що робило їх наддержавою. Саме тому вони щедро сіяли і продовжують сіяти конфлікти між РФ і країнами Східної Європи", — зазначив політик.

На його думку, європейські санкції проти Росії були вигідні в першу чергу Сполученим Штатам.

"Україна використовується Вашингтоном не для того, щоб посилити Європу, а щоб послабити Росію і Євросоюз. Подивіться, хто виграв, а хто програв від санкцій, введених ЄС проти РФ. Виграли в першу чергу США. Зараз вони намагаються нав'язати європейцям дорогий скраплений газ. Санкції проти "Північного потоку — 2" носять геополітичний характер, але при цьому б'ють по економіці", — сказав голова політради ОПЗЖ.

Також він зазначив, що Європа поступово починає прозрівати і розуміти, що добросусідські відносини не повинні суперечити національним інтересам.

"Однак на прикладі ЄС ми бачимо, що окремі члени Євросоюзу вже розуміють, що треба керуватися інтересами національних економік, а не геополітичними "хотєлками" Вашингтона. Хочеться вірити, що українська влада рано чи пізно прозріє", — зазначив Віктор Медведчук.

Відзначимо, що про рівень професійної дискусії на сторінках цього видання свідчить те, що в зимовий випуск також увійшли інтерв'ю та статті єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерс, міністра Франції з європейських справ Клемана Бона, начальника Генштабу Франції генерала Франсуа Лекуантра, президента Молдови Майї Санду, екскандидата на пост президента Республіки Білорусь Світлани Тихановської та інших європейських політиків, вчених-міжнародників, філософів.

Нагадаємо, раніше голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявляв, що виконання "хотелок" МВФ, ЄС і США повністю перетворить Україну в колонію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Злобный вегетарианец

28 січня 2021, 13:33

Лучше всего эта падаль будет смотреться на висилице Где-нибуть между кало-мойшей и зе


Новини