В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує

Якби вибори президента пройшли на початку лютого 2022 року, то, за даними опитування, Зеленський би отримав найбільшу кількість голосів

Фахівці та Київський міжнародний інститут соціології провели опитування виходячи з результатів якого було складено президентський рейтинг. Про це повідомляється на офіційному сайті КМІС.

За даними дослідників, якби вибори президента відбулися у першій половині лютого 2022 року, то голоси виборців розподілилися б так:

Найбільшу підтримку мав би чинний глава держави Володимир Зеленський. Серед опитаних, які визначилися з вибором за нього віддали б свої голоси 25,1% виборців.

Друге місце в рейтингу посів Петро Порошенко - за нього віддали б голоси 21,8% респондентів. Слідом за ним Юлія Тимошенко з результатом 11,8%.

Далі рейтинг виглядає так:

Юрій Бойко – 8,3%;

Дмитро Разумков – 7,2%;

Євген Мураєв – 6,5%;

Ігор Смєшко – 6,1%;

Володимир Гройсман – 4, 8%;

Олег Ляшко – 3,9%;

Олег Тягнибок – 2,0%;

Кіра Рудик – 0,7%.

За даними дослідження, у порівнянні з результатами аналогічного опитування, проведеного в грудні 2021 року, ( % серед тих, хто визначився з вибором) Володимир Зеленський - 2,0 %, Порошенко 2,1 %; Юлія Тимошенко 0,5 %.

Довідково: опитування проводилося в період з 5 по 13 лютого 2022 року. Методом CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом в опитуванні взяли участь 2004 респонденти.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що Україна вперше відзначає День єднання. Чи є сенс у такому святі – думки експертів. У День єднання в Україні розпочався загальнонаціональний телемарафон. Стартував захід виконанням Державного гімну України.

Читайте також про те, що Українці перемогли у конкурсі інновацій у Дубаї, представивши органічний продукт із насіння кавуна.

Сайт "Коментарі" писав про те, як відреагували в урядах європейських країн на можливість визнання "ЛДНР" Росією. У Європі засуджено можливість визнання Росією окупованих територій України незалежними республіками.