В Україні відкрили кримінальні справи проти Порошенка і Байдена

Справи відкрили за заявою Андрія Деркача

В Україні відкрили два нових кримінальних провадження стосовно п'ятого Президента Петра Порошенка і нового президента США Джо Байдена. Кримінальні справи були відкриті за заявою народного депутата Андрія Деркача, якого в Держдепі США називають агентом Кремля, повідомив на брифінгу адвокат Порошенко Ігор Головань.

Кримінальні виробництва були зареєстровані 22 січня, через два дні після інавгурації Джо Байдена на пост президента США. За словами Ігоря Голованя, справи стосуються нібито втручання президента Порошенко і Байдена в діяльність колишнього Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Справи відкрили за заявою позафракційного депутата Андрія Деркача і рішенням Печерського суду Києва. Самого Деркача недавно внесли до списку санкцій США, назвавши його російським агентом. Поряд з Деркачем під санкції потрапили нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський, екс-прокурор Костянтин Кулик та інші.

Адвокат Петра Порошенка зазначив, що такими діями Деркач намагається зруйнувати стратегічне партнерство між Україною і Сполученими Штатами.

Довідка: Віктор Шокін обіймав посаду Генпрокурора України з лютого 2015 року по квітень 2016 року У лютому 2016 року його подав Президенту Порошенко заяву про відставку, яке підтримала Верховна Рада.

Андрій Деркач заявляв, що Джо Байден, який в той час займав пост віце-президента в адміністрації Барака Обами тиснув на Порошенко з метою зняття Шокіна з посади.

У листопаді 2020 року Джо Байден переміг на виборах президента США, набравши найбільшу кількість голосів виборців. Його результат затвердила колегія вибірників.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в ОП прокоментували розмова Байдена і Путіна.

Також читайте інформацію української розвідки про те, що Росія хоче розмістити ядерну зброю в Криму.