Головна Новини Політика зовнішня політика В України є всі шанси отримати статус кандидата в членство ЄС в 2027 році - посол Литви
commentss НОВИНИ Всі новини

В України є всі шанси отримати статус кандидата в членство ЄС в 2027 році - посол Литви

Сарапінас розповів, яких кроків потрібно вжити Україні, щоб стати членом ЄС

12 листопада 2020, 15:57
Поділіться публікацією:

В України є шанси стати кандидатом в члени Європейського Союзу у 2027 році. За словами посла республіки Литва в Україні Вальдемараса Сарапінаса, екс-прем'єр країни Андрюс Кубілюс ініціював програму допомоги "Україна-2027". Її метою є об’єднання зусиль країн ЄС у допомозі нашій країні в реформуванні, забезпеченні прозорих  інвестицій, сприянні у розвитку економіки. 

В України є всі шанси отримати статус кандидата в членство ЄС в 2027 році - посол Литви

Посол Литви заявив, що Україні потрібно йти тим же шляхом, що й останні кілька років — продовжувати реформування суспільства та економіки. Він наголосив, що європейське суспільство бачить, що Україна продовжує розвиватися та виконувати ті зобов'язання, які стоять перед нею, не дивлячись на війну на Донбасі та складне епідеміологічне становище у зв’язку із коронавірусом. 

"Без сумніву, це амбітний план. Щоб він здійснився, для України важливо закріпити успіхи та надалі рішуче виконувати реформи. А для ЄС — усіляко і послідовно підтримувати європейський вибір України", — додав він.

Сарапінас зазначив, що влітку майбутнього року у столиці Литви буде організовано четверту конференцію, присвячену впровадженню реформ в Україні, під час якої будуть розроблені кроки щодо подальших змін в країні.  

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, на скільки змінилася зарплата нардепів Верховної Ради з часів Революції Переваги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини