В Угорщині відреагували на скандал із Порошенком, якого не випустили за кордон

В Угорщині назвали скандал з Порошенком "політичною боротьбою"

Влада Угорщини відреагувала на заяву СБУ, про те, що Петро Порошенко мав зустрітись з очільником уряду Угорщини Віктором Орбаном під час відрядження за кордон. Стверджують, що Україна ніби не є готовою до членства у Євросоюзі. Про це заявив спікер уряду Угорщини Золтан Ковач.

В повідомленні стверджується, що Угорщина "не бажає відігравати жодної ролі у внутрішньополітичній боротьбі президента Зеленського".

"Подібні новини та політичні чистки є ще одним свідченням того, що Україна ще не готова до членства в Європейському Союзі", – заявив речник угорського уряду.

При цьому, Золтан Ковач в тексті оприлюдненого повідомлення не заперечує самого факту можливого приїзду колишнього українського президента.

До слова, ще 30 листопада Петру Порошенку не дозволили виїхати з території України Його завернули під час перетину кордону, не беручи до уваги те, що відрядження підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Екс-президент сказав, що в нього в планах десяток зустрічей на території Польщі та в Сполучених Штатах. В Польщі Порошенко мав намір обговорити зняття блокади перевізників на кордоні. З представниками США — майбутнє забезпечення фінансування допомоги військовим, яка цьогоріч майже вичерпалась. Проте, за інформацією прикордонників, його відрядження скасували.

В парламенті дещо пізніше заявили, що скасована поїздка українського політика після надходження "секретного листа".

Вже на другий день представники СБУ заявили, що Порошенку не дозволили поїхати з країни з їх ініціативи. Як стверджує спецслужба, Росія підготувала провокацію, куди планували втягнути і колишнього президента. ІПСО планувало змінити настрої країн-партнерів антиросійської коаліції та підштовхувати Україну до перемовин з РФ на умовах заморожування війни. Цей наратив мали намір одобрити й представники іноземних проросійських політичних сил. При цьому, Порошенко мав намір зустрітись з керівником уряду Угорщини Віктором Орбаном, що постійно оприлюднює антиукраїнські позиції, є "другом Путіна" і закликає до зняття санкцій з РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Порошенко хотів покинути Україну на Львівщині