В Угорщині назвали абсурдну умову для вступу України до НАТО та згадали Росію

У Будапешта нібито немає можливості підтримати розширення НАТО за рахунок України

Україна нібито повинна "отримати дозвіл" Росії щодо вступу до НАТО - заявила віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро. Таку заяву вона зробила в інтерв'ю російському виданню "Известия".

За словами представниці крайньої правої угорської партії "Наша Батьківщина", "схвалення" з боку Росії дозволить Україні нібито вступити до НАТО без великих безпекових ризиків. Також вона сказала, що її країна "не бачить жодних обставин, які б дозволили нам підтримати розширення НАТО за рахунок України".

"Доки кордони України оспорюються і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до Альянсу... Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди", - заявила вона.

Також вона заявила нібито про "утиски" національних меншин в Україні. За її словами, "правильним кроком" було б надання територіальної автономії Закарпатській області та іншим регіонам.

"Українське керівництво не бажає гарантувати елементарні права угорцям, румунам, російським та іншим меншинам у країні, намагається обмежити їхні існуючі права, особливо у сфері використання мови. У світлі збільшення військової допомоги Київ ще менше відчуває потребу йти на компроміс і гарантувати адекватні права докорінному угорському населенню Закарпаття" - сказала вона.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина заборонила імпорт 25 продуктів з України. Під тиском кількох країн Єврокомісія прийняла рішення вжити заходів щодо імпорту українського зерна. До списку потрапили пшениця, ріпак, соняшник та кукурудза. Проте Угорщина вирішила розширити цей список до 25 позицій.