Головна Новини Політика зовнішня політика В СБУ розповіли про загрозу повномасштабного вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ розповіли про загрозу повномасштабного вторгнення Росії

РФ посилює наступальний потенціал

25 січня 2021, 10:14 comments1205
Поділіться публікацією:

У Службі безпеки України розповіли про загрозу повномасштабного військового вторгнення Росії. Можливість такого сценарію зберігається через нарощування агресивного потенціалу РФ, повідомили в СБУ у відповідь на запит видання "Радіо Свобода".

В СБУ розповіли про загрозу повномасштабного вторгнення Росії

Військові РФ. Фото: 24 канал

СБУ проводила осінні навчання українських силових структур в південній частині нашої країни, а саме в Херсонській області, в районі Північнокримського каналу, Каховської ГЕС і Каховського судноплавного шлюзу.

У службі повідомили, що Росія посилює угруповання своїх збройних сил і їх наступальний потенціал, регулярно проводить масштабні військові навчання поблизу кордону з Україною. Це свідчить про збереження високої загрози масштабного військового вторгнення.

Зокрема, росіяни посилюють мілітаризацію тимчасово окупованій території автономної республіки Крим і міста Севастополя.

1 вересня 2020 року Служба безпеки України повідомила про проведення антидиверсійних навчань на вищезазначених критичних об'єктах Херсонської області.

Довідка: в лютому 2014 року на території АРК Крим з'явилися військові люди без розпізнавальних знаків, які захопили Верховну Раду Криму, аеропорт Сімферополя та інші стратегічні об'єкти півострова. Російська влада відмовлялася визнавати той факт, що це військовослужбовці РФ, проте пізніше, президент Володимир Путін це визнав.

16 березня 2014 року в Криму відбувся "референдум", який не був визнаний країнами Європейського союзу, США і Україною. 18 березня 2014 року Путін оголосив про "приєднання" Криму до РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що скандального блогера Анатолія Шарія судитимуть за відео з картою України без Криму і Донбасу.

Також читайте звіт СБУ про роботу в оборонній сфері за 2020 рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини